fbpx

Lisa Sebestikova

Gedurende de eerste bezichtiging van de locatie hebben alle kunstenaars de mogelijkheid gekregen om een ruimte te kiezen voor een in situ werk. De ruimte die ik als meest geschikt achtte was een, die vanaf de vloer tot een hoogte van 2 meter bedekt was met tegels. Deze ruimte sprak mij aan vanwege de lichte kleurvariaties in de betegeling en de hier en daar onprofessionele afwerking. De gebruikssporen zoals een afvoerpijp en een uit de wand stekende gas-aansluiting spraken mij aan, mede omdat ik vrijwel meteen onbewust aan het ontcijferen was, wat er heeft kunnen staan.

l.sebestikova@gmail.com / 1988, Enschede / ArtEZ, 2012  – Diploma in AKI / AKV | Secondary school for Arts and Crafts, 2008 – Diploma in SUPŠ / www.lisasebestikova.com

Ik had voor ogen om een ‘schaduw’ in de ruimte achter te laten. Ik wilde dat het in eerste instantie niet duidelijk is, wat er aan de ruimte veranderd is. Tegelijkertijd moest de aanpassing een zekere vanzelfsprekendheid hebben. De toeschouwer moest het werk ontdekken.

De panden, waar de tentoonstelling in plaats heeft gevonden, worden gesloopt. We hebben van de organisatie Destination Unknown alle vrijheid gekregen om te experimenteren en om rigoureus te werk te gaan. Dat was erg prettig en wellicht is dat de reden geweest dat mijn installatie uiteindelijk anders is geworden dan dat ik van tevoren uitgestippeld had.
Initiatieven zoals Destination Unknown juich ik toe!