Flo van der Waa

flovanderwaa@gmail.comb. 1994, Maastricht / Education: MAFAD (Maastricht Acedemy of Fine Arts and Design), 2017  – Diploma in Fine Arts   www.flovanderwaa.com

 

 

English below

NL

Destination Unknown 2017 was het eerste project waar ik aan deelnam sinds ik was afgestudeerd en het was precies wat ik nodig had. Ik had alle ruimte om vrij te experimenteren, materiaal en compositie te onderzoeken en deels te ontdekken wie ik eigenlijk ben als kunstenaar. DU heeft me een stapje verder geholpen in weten welke richting ik op wil, mede vanwege de vrijheid van het project, maar als je vast zat hielpen de gesprekken met Emile en Hester enorm om weer door te kunnen gaan.

Mijn werk tijdens DU is ontstaan door heel goed te luisteren naar de ruimte, reageren op wat er gebeurt en van daaruit steeds door puzzelen totdat de compositie in de ruimte integreert. Ik nam de omgeving mee, het uitzicht naar buiten toe, als het ware werd dit doorgetrokken naar binnen de ruimte in.

De essentie van het werk ontstond terwijl ik het maakte waardoor dit ook alleen richting het einde te bepalen was. De organisatie van DU had hier begrip voor en pushte me ook niet om al vroeg in het project betekenis aan mijn werk te geven, zolang ik achteraf maar kon bepalen wat er was gebeurt.

EN

Destination Unknown 2017 was the first project I participated since my graduation and it was exactly what I needed. I had all the freedom to experiment freely, to explore the possibilities of material and composition and partly to discover who I actually am as an artist.
DU has helped me a step further in knowing which direction I want to go, partly because of the freedom of the project. The conversations with Emile and Hester greatly helped to continue if I was stuck.

My work during DU originated by listening very carefully to the space, responding to what happens and from there on puzzling until the composition integrates into space. I took the environment with me, the view to the outside space, and as it were, this became extended into the space.

The essence of the work arose during the creation process and because of this I could determine its essence towards the end of the working period. The organization of DU understood this and did not push me to give meaning to my work at an early stage in the project, as long as I could indicate what has happened in the end.