fbpx

Flo van der Waa

Destination Unknown 2017 was het eerste project waar ik aan deelnam sinds ik was afgestudeerd en het was precies wat ik nodig had. Ik had alle ruimte om vrij te experimenteren, materiaal en compositie te onderzoeken en deels te ontdekken wie ik eigenlijk ben als kunstenaar. DU heeft me een stapje verder geholpen in weten welke richting ik op wil, mede vanwege de vrijheid van het project, maar als je vast zat hielpen de gesprekken met Emile en Hester enorm om weer door te kunnen gaan.

flovanderwaa@gmail.com / 1994, Maastricht / MAFAD (Maastricht Acedemy of Fine Arts and Design), 2017  – Diploma in Fine Arts / www.flovanderwaa.com

Mijn werk tijdens DU is ontstaan door heel goed te luisteren naar de ruimte, reageren op wat er gebeurt en van daaruit steeds door puzzelen totdat de compositie in de ruimte integreert. Ik nam de omgeving mee, het uitzicht naar buiten toe, als het ware werd dit doorgetrokken naar binnen de ruimte in.

De essentie van het werk ontstond terwijl ik het maakte waardoor dit ook alleen richting het einde te bepalen was. De organisatie van DU had hier begrip voor en pushte me ook niet om al vroeg in het project betekenis aan mijn werk te geven, zolang ik achteraf maar kon bepalen wat er was gebeurd.