fbpx

Emily van Dijk

Waar ik normaal mijn camera pak om foto’s te maken heb ik er voor de residentie bij Destination Unknown voor gekozen om te gaan filmen met mijn iPhone. Doordat er ook slaapplekken waren geregeld voor alle kunstenaars was er genoeg tijd om Venlo te kunnen ontdekken op mijn tempo. Uiteindelijk heb ik ook veel in Rotterdam, Zeeland en elders gefilmd. Het thema van mijn film is observatie. Het gaat over de dagelijkse ontmoetingen die je met de dingen om je heen kunt hebben, voornamelijk met objecten en mensen. Al deze vluchtige gebeurtenissen laat ik vaak maar een paar seconden zien, enkele duren iets langer.

emilyvandijk14@gmail.com / 1991, Middelburg / AKV | St. Joost Breda, 2016 – Diploma in Bachelor of Arts / KASK & Conservatorium School of Arts, 2015 – Minor Installation Art / www.emilyvandijk.com

Wanneer je net zit te kijken naar een stukje van iemand op de fiets met een lang gewaad aan wat gevaarlijk langs de spaken waait, wordt je plots uit die setting getrokken om vervolgens naar een winkel te kijken waar een opblaasbare tent net in elkaar zakt. Door dit soort momenten achter elkaar te plaatsen in de vorm van een film ontstaat er beeldend een verhaal. Hoewel humor belangrijk lijkt in mijn werk, geloof ik in eerste instantie altijd intuïtieve poëzie te zien in deze momenten uit het leven.